ESENYURT KIZ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ

Sultaniye Mahallesi Aşık Şenlik Caddesi 654. Sokak No1 Esenyurt İSTANBUL
Vizyon
Ülkemizin ve dünyamızın ihtiyaç duyduğu din, bilim, sanat ve kültür alanlarında yetkin, kültürel mirası değerlendirebilen, yaşanan hayatı yorumlayabilen, problemlere çözüm üretebilen, ahlaki olgunluğa sahip, ideal, gelecek nesilleri yetiştirecek bir anne adayı olacak fertler yetiştiren bir okul olmaktır.…
Misyon
Çağın gerektirdiği tüm akli ve nakli ilimlerle mücehhez; bilgili ve bilinçli, Allah sevgisini ve korkusunu hayatının merkezine almış; davranışlarına ´´Allah ne der?´´ anlayışı ile yön veren; çevresine farkındalık ile bakabilen; iyiyi uygulayıp tavsiye eden, kötüden sakınıp sakındıran; ´´ Ne zulmediniz, ne zulme uğrayınız.´´ Hadis-i Şerifinden yola çıkarak herkesin hakkına saygılı, kendi hakkını sonuna kadar arayabilme şuurunda olan; Merhametli, Saygılı, Erdemli, Vakur ve İffetli bir gençlik yetiştirmek.
Başarılar
2018/2019 Esenyurt Gençlik ve Spor Müdürlüğü Okullararası Spor Şenlikleri Fair Play Ödülü, 2018/2019 Din Öğretimi Genel Müdürlüğü Genç Muhafızlar Hafızlık Yarışması Bölge Birinciliği, 2019/2020 Din Öğretimi Genel Müdürlüğü Genç Bilaller Ezan Okuma Yarışması Bölge Birinciliği, 2019/2020 Din Öğretimi Genel Müdürlüğü Genç Muhafızlar Hafızlık Yarışması Bölge Birinciliği.
Kütüphane Kitap Sayısı :373
Öğretim Şekli :İkili (Sabah lise öğrencilerimize öğleden sonra ortaokul öğrencilerimize eğitim öğretim vermekteyiz)
Saatler
Lise kademesi ders başlama bitiş saatleri 07:30-12:15 Ortaokul kademesi ders başlama bitiş saatleri 12:45-18:00
İngilizce-Arapça
Ulaşım
Sultaniye Mahallesinde Bilal-i Habeşi Camii ve Balık Yolu Köprüsüne 300 metre mesafededir. Okulun önünden Yeşil Tabelalı Küçükçekmece-Balık Yolu Minibüsleri geçmektedir.
Akdemir Turizm Yetkili: Hakkı Akdemir Yetkili İletişim: 05311054486
Sultaniye Mahallesi Aşık Şenlik Caddesi 654. Sokak No:1 ESENYURT İSTANBUL
İlçe Merkezine:2 km
204 Kız Öğrenci (LİSE)
Sınavsız
Sportif Etkinlikler
2018-2019 Okul Sporları Wushu Türkiye Birinciliği Sanda Yıldız Kızlar 42kg İkincisi 2018-2019 Esenyurt Gençlik ve Spor Müdürlüğü Okullar Arası Spor Şenlikleri Fair Play Ödülü.
Tübitak Bilim Fuarı(2019-2020) Tübitak Bilim Fuarı(2023-2024)
Proje Çalışmaları
Okulumuz Ulusal ve Uluslar Arası Projeleriyle Ön Plana Çıkmaktadır. Toplam Kalite Yönetimi Anlayışıyla Proje çalışmalarımız devam etmektedir. "Geleceğin Yazarları","Dilimizin Zenginlikleri","Umudum Öğretmenim","Teknofest","Hayırda Yarışanlar","Her Sınıfın Bir Yetimi Var" .... Gibi projeler tüm hızıyla devam etmektedir.